Springa ute i naturen

Att springa och jogga ute i naturen är den perfekta träningsformen speciellt om man bor i närheten av områden med vacker och intressant natur. Ett område som mer eller mindre är som gjort för promenader och springande är de vackra stensjöarna i medelpad som du kan läsa om i texten nedan.

skog_416206630

Att springa ute i naturen kan vara väldigt lugnande och stimulerande samtidigt då det ger bra träning som låter hela kroppen arbeta. Det kan också vara skönt att ibland bara stanna till och ta in den vackra naturen runt omkring dig och lyssna på fågelkvittret. Det finns många vackra stigar och skogsvägar som man kan hitta i området runt stensjöarna som också är anpassade för att springa på så det är bara att börja utforska och försöka hitta ditt favoritställe.

Att Springa utomhus är också perfekt att kombinera med andra aktiviteter. Ett exempel på detta är att om man är ute och springer så kan man ta med sig fotokameran ifall att man hittar det perfekta naturfotot så kan man helt enkelt ta fram kameran och ta en bild. Om man är medveten om sin omgivning och ibland stannar till och tittar så kan man ofta hitta många fina naturbilder när man är ute och springer.

Stensjöarnas vildmarksområde består utav ca 150 hektar naturskön omgivning med många sevärdheter. Området innefattar ett naturreservat och elva  mindre sjöar och tjärnar, varav nio enbart har röding och öring.

När du sprungit och fotat färdigt kan du ta dig en bit mat vid restaurangen som ligger i anslutning till konferensanläggningen, som serverar råvaror som är lokalt producerade med högsta kvalitet.

Har du bokat boende och befinner dig i någon av stugorna vid stranden av en av sjöarna, kan du även passa på att njuta av relaxavdelningen. Här kan du basta i bastun vid strandkanten och ta ett bad i den vedeldade badtunnan. Här kan du slappna av och återhämta dina trötta muskler efter dagens strapats ute i skog och mark och samtala med sällskapet om fynd gjorda runt området. Det är exempelvis inte helt osannolikt att komma på ett riksröse ute i naturen där omkring, eftersom det finns kvarlämningar sedan Sverige-Norge perioden.